L’Ajuntament de Barcelona està disposat a canviar d’estratègia per l’allau de visitants dels últims dies als búnquers del Carmel. En una entrevista a ‘Els matins’, de TV3, la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha assegurat que si cal es posaran sancions per aturar l’incivisme en aquest punt. Fins ara, ha dit Alarcón, la Guàrdia Urbana ha optat per requisar material com aparells de música, llums o altaveus de les persones que hi organitzen festes il·legals. Tot i això, si no és suficient la regidora ha anunciat que s’anirà més enllà: “Si cal posarem sancions”.

Alarcón recorda que ja s’han començat a aplicar “mesures a curt termini”, com la tanca per impedir l’accés a aquest espai que estarà enllestida al maig, el dispositiu antifestes activat als búnquers del Carmel, i la voluntat de reduir la presència dels búnquers a les guies turístiques.

Crítiques a la descentralització del turisme

Alarcón també ha criticat l’aposta de l’Ajuntament per la descentralització del turisme als barris de la ciutat. “Dotze anys després es veu que no ha funcionat gaire”, afirma la regidora socialista. Considera que aquesta estratègia ha provocat “alguna externalització negativa”, com és el cas dels búnquers del Carmel. “No es va enfocar prou bé”, diu Alarcón, i afegeix que “no és el mateix el turisme cultural que el que ve a fer festes il·legals”.

Els veïns demanen sancions ja

Els veïns del turó de la Rovira demanen a l’Ajuntament més celeritat en les mesures i que es comenci a sancionar. Fran Bernal, de l’Associació de Veïns Parc Mixt Turó de la Rovira, assegura que el material que s’ha requisat als búnquers és anecdòtic i posa en dubte l’eficàcia d’aquesta mesura. Bernal, a més, considera que l’Ajuntament està actuant a remolc de la pressió veïnal.