turistes catalunya 2022
Foto: Carola López (ACN)

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa Experiències de ciutat, un programa nou que finançarà aquest 2023 fins a 18 projectes i esdeveniments socioculturals organitzats per entitats als barris. En total, s’hi invertiran 700.000 euros que provenen de la taxa turística. L’objectiu és fer difusió d’atractius nous als barris entre els barcelonins i els visitants, en la línia d’incentivar un turisme responsable i sostenible amb un model descentralitzat.

Propostes singulars, consolidades i arrelades al territori

El Consorci de Turisme de Barcelona gestionarà el projecte i també la promoció i la difusió de les diferents activitats. Les ajudes són d’un màxim de 50 mil euros per projecte. La convocatòria es va obrir al desembre i s’hi han presentat 20 propostes, de les quals 18 han aconseguit el finançament i es duran a terme al llarg del 2023 o els primers dies del 2024.

Els criteris que s’han seguit per triar-los han estat els següents:

  • Iniciatives singulars organitzades per entitats o institucions vinculades al territori i que projectin la ciutat.
  • Que tinguin una trajectòria de més de tres edicions.
  • Que siguin sostenibles.

Els 18 projectes en el mapa de Barcelona

Els 18 projectes es reparteixen entre els diferents districtes de la ciutat i engloben activitats esportives, gastronòmiques i culturals. Per exemple, a Ciutat Vella l’ajut es destina al festival de cultura Raval(s), organitzat per Tot Raval, i el Buske Rai, un festival d’artistes del carrer. A l’Eixample el suport finançarà la Fira Modernista, que s’emmarca dins la programació de la festa major; a Gràcia serà per a les Diades Castelleres i, a les Corts, el festival Circorts.

En l’àmbit gastronòmic, també reben aquest finançament les sopes del món de Nou Barris o la Fira Medieval, que organitza l’associació de comerciants de Creu Coberta, a Sants, entre d’altres.