La Guàrdia Urbana ha desallotjat aquest diumenge al vespre un miler de persones que es concentraven als búnquers del Carmel. Segons ha explicat a betevé, Fran Bernal, de l’Associació de Veïns Parc Mixt Turó de la Rovira, el dispositiu s’ha dut a terme a les 20 h per motius de seguretat , a causa de l’elevada massificació de gent que hi havia a la zona. El desallotjament es produeix el primer cap de setmana que s’ha posat marxa dispositiu antifestes activat als búnquers del Carmel, al turó de la Rovira, i que limita l’accés en vehicle privat a la zona.

Segons expliquen fonts municipals, el desallotjament s’ha fet “sense incidents” i que es tracta d’una actuació que “ja s’havia dut a terme en altres ocasions”.

Els veïns del Carmel han denunciat a Twitter la gran concentració de gent que hi havia aquest diumenge sobre les vuit del vespre a la zona amb nombroses fotografies i vídeos, no només dels búnquers, sinó també dels carrers que permeten accedir-hi.

Un dels veïns ha penjat un vídeo a les xarxes amb un tros d’una seqüència de fins a cinc minuts de durada en què es veu una riuada de gent baixant dels búnquers, després que la Guàrdia Urbana donés l’ordre de desallotjar l’espai.

A banda dels problemes de soroll i de brutícia que comporta l’excés de visitants, els veïns també critiquen la saturació que pateixen les línies d’autobusos del barri. A més, creuen que si ara, a la primavera, ja hi ha aquest volum de gent, a l’estiu es poden repetir les xifres d’abans de la pandèmia.

Els veïns creuen que la pressió policial només “desplaçarà” el problema

Els veïns de la zona creuen que la presència policial i el tancament al trànsit dels entorns són solucions que no tallen d’arrel el problema si no que el “desplacen” i que la gent desallotjada del mirador farà les mateixes activitats a carrers i turons dels voltants.