Després de la polèmica dels darrers dies per les festes dels búnquers del Carmel, al turó de la Rovira, l’Ajuntament de Barcelona comença a prendre mesures. A banda d’intentar que aquest espai desaparegui de les guies turístiques tal com es promociona ara, la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, ha explicat en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, que també es limitarà l’accés amb vehicle a la zona: “Qualsevol vehicle que no vagi a una casa concreta o que no sigui un veí de l’entorn no hi pot pujar“, ha assegurat. Això també inclou, ha dit, els taxis i l’autobús. L’accés a peu, però, sí que estarà permès.

Per regular-ho ja s’han començat a fer controls els caps de setmana al carrer de la Gran Vista i el districte d’Horta-Guinardó i la Guàrdia Urbana han acordat fer-ne també al carrer del Doctor Bové.

Reforç del dispositiu policial

Alarcón ha explicat, a més, que a partir d’aquest cap de setmana també es reforçarà el dispositiu policial que vetlla per evitar que es tornin a celebrar festes il·legals en aquest espai. Així, s’allargarà l’horari i es doblarà el nombre d’agents. El dispositiu, ha dit, ja està en marxa i s’allargarà fins a l’octubre. En aquell moment, ha explicat la regidora, es farà una valoració de com ha funcionat i es decidirà com prosseguir.

Al maig també es tancarà el turó

A banda de les mesures policials, al maig es preveu que ja estigui enllestit el tancament del turó de la Rovira. Es tracta d’una tanca d’uns dos metres d’alçària que permetrà tancar durant les nits el recinte arqueològic al voltant de la bateria antiaèria.