Foto: CJB Barcelona

(ACN) El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) ha denunciat aquest dilluns que no ha rebut el pressupost complet corresponent al 2022 per l’àmbit de Feminismes i LGTBI, i que els falta una dotació de 20.000 €. L’entitat insta l’Ajuntament de Barcelona a responsabilitzar-se de la situació i garantir el finançament per al 2023, ja que va en “detriment” dels projectes i no permet desenvolupar l’activitat “amb tranquil·litat”.

El CJB també demana que s’inclogui el conveni de Feminismes i LGBTI al conveni únic amb l’àrea de Drets Socials i que es garanteixi un sistema que en faciliti i asseguri la correcta gestió. En aquest sentit, afirma que cal eliminar les actituds “adultocèntriques i de menysteniment” envers l’entitat i el seu equip polític i tècnic.

Dificultats per desenvolupar els projectes per manca de pressupost

El CJB és una entitat sense ànim de lucre que funciona majoritàriament a través de convenis amb l’Ajuntament de Barcelona. Segons l’entitat, actualment desenvolupa més d’un centenar de projectes en el marc de deu convenis amb diferents àrees del consistori. A través d’un comunicat, denuncia que aquest 2023 es troba amb moltes dificultats per desenvolupar-los, ja la setmana passada l’ajuntament els va comunicar que “no s’ha pogut aprovar el conveni” i que, per tant, “no es rebrà aquesta dotació de 20.000 € per tota la feina feta l’any passat”.

Aquesta situació, afirma, “en compromet i dificulta el desenvolupament” i implica la pèrdua del finançament per “una feina ja feta”. Tot i que ara s’està treballant de manera conjunta amb el consistori per trobar una solució de cara el 2023, l’entitat lamenta que ja coneixia aquesta circumstància des del desembre, i que “no ha prioritzat la comunicació d’aquesta situació amb el temps d’antelació necessari per poder avaluar una solució conjuntament”. “La manca de cura i de transparència en el procés de gestió ha estat constant els últims mesos”, conclou. “Ja fa temps que al CJB denunciem l’adultocentrisme i el paternalisme que patim, sobretot, des de les administracions. Les nostres lluites i les nostres demandes no es tenen en compte i la feina que fem des de l’associacionisme juvenil no es pren seriosament ni es valora, i això només n’és una prova més: no se’ns ha tingut en compte”, assegura el comunicat.