Aquest dimecres continuen activats els plans d’emergències per vent i mala mar. Ho ha decidit el comitè de coordinació i seguiment del pla d’emergències, que s’ha reunit aquest dimecres al matí, tot i que també han anunciat que la borrasca Gloria està remetent i que serà aleshores quan es farà balanç dels costos que ha tingut aquest temporal. El govern municipal i els responsables dels serveis d’emergències han assegurat que cal mantenir les mesures de protecció i prevenció, tot i que som a la fase final d’aquest temporal i que les pluges i ventades aniran perdent intensitat en les properes hores. També han destacat que, tot i els múltiples desperfectes i afectacions, a Barcelona no s’han produït danys personals.

Es mantenen les mesures de seguretat i prevenció

El tinent d’alcalde de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha qualificat d’èxit la resposta que han donat les autoritats, els serveis i les administracions municipals i catalanes a la situació d’emergència que ha viscut el conjunt del país. Batlle ha insistit que malgrat que la situació s’anirà normalitzant al llarg del dia, cal seguir els consells de protecció civil i evitar zones de perill com les platges i també el parcs, fins que s’eliminin tots els elements que poden caure.

Els Bombers de Barcelona han assegurat que fins ara han caigut entre 100 i 150 arbres al conjunt de la ciutat com a conseqüència del temporal.

Tres escoles tancades

Precisament per evitar riscos per la caiguda d’arbres o altres elements, aquest dimecres no hi ha classe en cap dels tres centres escolars de la muntanya de Montjuïc. En canvi, les incidències a la mobilitat són mínimes, perquè s’han anat resolent i no hi ha problemes a les vies principals com són les rondes o l’avinguda Meridiana. A diferència del que ha passat a Rodalies, el servei de metro funciona amb normalitat i  només hi ha una línia d’autobusos de barri afectada, la 118.

En total, la Guàrdia Urbana ha xifrat en 2.100 els problemes relacionats amb caigudes d’elements com arbres o planxes publicitàries. Tots han tingut una afectació lleu i s’han resolt amb alguns talls de trànsit puntuals. Per la seva banda, els Bombers de Barcelona han fet 573 serveis al llarg d’aquest episodi.

El litoral, la zona més afectada

El litoral ha estat la zona més afectada per la borrasca Gloria, que fins i tot ha transformat l’aspecte d’algunes platges i algunes han perdut dos metres de sorra. El govern municipal ha reconegut que han quedat “molt malmeses” i que els costos, que encara no s’han quantificat, seran molt elevats. En aquest sentit, les platges més perjudicades són la Barceloneta i Sant Sebastià.