Les conseqüències de la borrasca Gloria s’han deixat notar a Rodalies de Catalunya. Les línies R11 i RG1 s’han quedat sense servei i també hi ha tres línies més -R1, R2 i R3- que funcionen només parcialment.

inundacions renfe

Segons ha explicat el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, la majoria d’aquests problemes són conseqüència de la caiguda d’arbres a les vies, esllavissades i també per l’acumulació d’aigua. L’incident més greu ha estat el que ha provocat el riu Tordera, que ha malmès de manera important el pont que comunica Malgrat i Blanes.

Baixa en un 30 % el nombre de viatgers

A conseqüència del temporal i els efectes sobre el transport ferroviari, el nombre de passatgers aquest dimecres ha baixat un 30 % respecte un altre dia laborable, ha assegurat Adif. “És com si fos un dissabte”, afirma.

Riu Tordera
Riu Tordera al seu pas per Tordera

Servei parcial a les línies R1, R2 i R3

Pantalla Rodalies amb cancel·lacions

En el cas de l’R1, el servei està interromput entre Arenys de Mar i Maçanet i, a més, se circula per via única entre el Masnou i Mataró. L’R1 ha aturat fins a mitja tarda el recorregut a Badalona, perquè just en aquest punt hi havia una riera a punt de desbordar-se. A partir de les 18 h la circulació de trens s’ha reestablert fins a Arenys de Mar, tot i que només per una de les dues vies.

Badalona riera a punt desbordar-se

En el cas de l’R2 Nord, els trens no circulen entre Sant Celoni i Maçanet i hi ha retards de fins a 30 minuts a la resta de la línia. La línia de Puigcerdà només funciona des de Barcelona i fins a la Garriga perquè s’han produït despreniments i caiguda d’arbres que obstaculitzen la via. A més, hi ha acumulació d’aigua en diversos punts, com el túnel de Vic, que té més d’un metre d’aigua sobre el carril.

L’R15 també ha tingut el servei interromput entre Móra la Nova i Reus, però poc abans de les 9 h ha recuperat la normalitat.

Adif treballa per recuperar la circulació dels trens

Adif ha explicat que s’han mobilitzat tots els equips tècnics i materials disponibles per desplaçar-se fins als llocs més crítics per tal d’avaluar-ne els danys i fer les operacions necessàries per restablir la circulació “en el menor temps possible”. La companyia informa que hi ha alguns trams inaccessibles pel mal estat de les carreteres pròximes a la infraestructura ferroviària.

inundacions vies de tren renfe rodalies