Un eucaliptus ha caigut a la via pública passades les 14 h d’aquest dimarts. Es tracta d’un arbre que es trobava al carrer d’Idumea, al costat de l’avinguda del Jordà, i que pertany al recinte de l’EOI Vall d’Hebron, al barri de Sant Genís dels Agudells. El tronc ha malmès el mur que delimita el recinte i ha quedat estès sobre la vorera i la calçada. No hi ha hagut ferits i tampoc no han patit danys vehicles ni mobiliari urbà.

No ha estat un cas aïllat. La ventada ha provocat la caiguda d’arbres de grans dimensions arreu de la ciutat. A les ratxes de vent superiors als 100 km/h per segon dia consecutiu cal sumar-li la pluja. L’aigua estova la terra i fa que el terreny sigui menys ferm i facilita així la caiguda d’arbres, alguns dels quals amb les arrels enganxades al tronc. Això és, precisament el que ha passat a la plaça d’Islàndia, al barri de Navas.

Al Poblenou se n’han vist alguns, com el cas d’un a la plaça de les Cascades, a tocar de la ronda del Litoral.

arbre caigut

Alhora, una comunitat de veïns del carrer del Cardenal Reig han alertat que ha caigut un arbre de grans dimensions que hi havia al jardí.

En alguns casos, els arbres caiguts han causat, també, afectacions al trànsit rodat. És el cas d’un arbre que ha caigut a la Via Augusta, a l’altura del Departament d’Educació. Un gran pi ha estat tombat pel vent i ha quedat creuat a la calçada, ocupant carrils de circulació.

Fotografia cedida per @francesc_vila

Afectacions diverses i paraigües trencats

La borrasca Glòria ha causat diverses afectacions a la mobilitat i ha transformat la platja de Sant Sebastià i la resta del litoral barceloní. El vent ha fet caure part d’una paret d’un edifici i ha obligat a suspendre classes a algunes escoles de la ciutat. Una altra de les imatges curioses que deixa el temporal de llevant és la gran quantitat de paraigües trencats pels efectes del fort vent. Gairebé se’n poden trobar a totes les papereres de la ciutat.