Les pluges d’aquest dimarts han inundat l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja a Sant Andreu. L’interior del centre i el pàrquing han quedat negats, una “situació que es repeteix cada vegada que plou”, segons Magí Franquesa, director del centre. Ho atribueix a dos motius: la proximitat amb les obres de l’AVE fa que es taponi el conducte per on hauria de circular l’aigua de la pluja i, a banda, l’escola està situada en un pendent i això fa que l’aigua s’acumuli.

Arbres caiguts a l’entrada

El temporal també ha tombat dos arbres a l‘entrada del centre i, per aquest motiu, se n’ha acordonat l’accés. L’escola estarà tancada aquest dimarts i també dimecres. La direcció del centre ha explicat que alguns alumnes venen de fora i “tenien problemes per desplaçar-se”. 600 alumnes s’han quedat sense classe aquest dimarts.

arbres llotja

La borrasca Gloria ha afectat nombroses escoles de la ciutat: algunes s’han inundat i han hagut de suspendre les classes. També ha tingut efectes sobre la mobilitat —retards al TRAM i Renfe— i a l’activitat del port. I ha provocat un temporal de mar, un dels pitjors d’aquest segle.