Des que va començar la borrasca Gloria, el cos de Bombers de Barcelona ha realitzat 565 serveis, 90 dels quals durant aquest dimarts, pels efectes del temporal. El vent ha provocat la major part de les sortides perquè ha fet caure objectes diversos —mobiliari urbà, semàfors…— i ha tombat més d’un centenar d’arbres. Ho ha explicat el director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, en directe al programa ‘bàsics’.

Entre les afectacions i incidents no han atès cap persona ferida. En aquest sentit, Massagué ha destacat l’actitud dels ciutadans: “Cal ressaltar el comportament de la ciutadania i el seguiment que està fent dels consells de seguretat, gràcies a això no hi ha hagut cap accident greu“. Ha puntualitzat, però, que encara és prematur fer una avaluació del temporal i que caldrà esperar que acabi del tot.

“No es pot abaixar la guàrdia”

Massagué ha alertat també que el temporal encara no ha acabat i que cal estar atents. “Podem tenir la sensació que el temporal va remetent però no és així, no es pot abaixar la guàrdia”, ha dit. Per això, ha instat els ciutadans a continuar fent cas dels consells de seguretat, com no apropar-se al litoral. De fet, l’accés a les platges està prohibit. Protecció Civil demana no apropar-se al front marítim i no situar-se en llocs exposats o punts elevats. Als habitatges, cal retirar els objectes que puguin volar i tancar els tendals i finestrals.

El litoral, la zona més afectada

El litoral ha estat la zona més afectada per la borrasca Gloria, que fins i tot ha transformat l’aspecte d’algunes platges. També ha afectat la mobilitat i l’activitat d’algunes escoles: algunes s’han inundat, una altra ha patit desperfectes al sostre i algunes han hagut de suspendre les classes. Els serveis d’emergències preveuen que aquest dimecres es mantingui la situació i puguin obrir els centres educatius. Tot i això, el director de Bombers de Barcelona apunta que a primera hora del matí es farà una reunió dels serveis d’emergència per avaluar la situació i, en cas necessari, es comunicarien els canvis a la ciutadania.