La pluja abundant que ha caigut durant els darrers dies, com a conseqüència de la borrasca Gloria, ha fet créixer el cabal dels rius Besòs i Llobregat, sense que s’hagin desbordat de moment. El Besòs transporta 366 m3 per segon i el Llobregat 398 m3 per segon. La preocupació és alta perquè la predicció meteorològica segueix alertant de l’alt risc de pluja la tarda d’aquest dimecres. Això facilitarà l’augment, encara més significatiu, dels rius barcelonins. De moment, el Parc Fluvial del Besòs està tancat i s’han pres mesures de prevenció per evitar riscos innecessaris.

El Parc Fluvial del Besòs tancat

La crescuda del riu de mur a mur ha fet que els responsables del Parc Fluvial del Besòs hagin procedit a tancar el parc. Antoni Maza, el responsable, ha explicat que poc abans de la mitjanit s’ha activat les mesures de protecció perquè el riu es troba en situació d’inundació, i per tant, d’emergència.

Segons les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), el riu Besòs ha multiplicat per 100 el seu cabal habitual, que és de 5 m3/s.

Font: ACA

 

El Llobregat multiplica per 50 el seu cabal habitual

Pel que fa al riu Llobregat  s’ha registrat un cabal de 486 m3/s. El seu cabal mitjà és d’uns 9 m3/s.

font: ACA

 

Alerta als rius gironins

A les comarques gironines, la Tordera ja s’ha desbordat i l’Onyar, el Ter i el Daró estan en risc de fer-ho durant les properes hores.