Aquest dimecres no hi ha classe en cap dels tres centres escolars de la muntanya de Montjuïc. L’Ajuntament ha pres aquesta decisió d’acord amb les direccions dels centres per evitar riscos i caigudes pels efectes de la borrasca Gloria, que aquests dies està afectant de ple Barcelona.

En el mateix fil a Twitter, el regidor del districte, Marc Serra, ha puntualitzat que els tres centres afectats són l’Institut Bosc de Montjuïc, l’Escola de Bosc de Montjuïc i l’Escola Tres Pins. L’accés a aquestes escoles es fa per carretera o a peu, passant pel mig de diversos jardins, amb molts arbres. Els centres van avisar-ne aquest dimarts les famílies. Per exemple, a la circular que es va enviar als pares de l’Escola Trens Pins se’n detallen més els motius: “El fort temporal de vent i pluja està provocant contínuament caigudes d’arbres i branques tant a l’interior del centre educatiu com als camins i als carrers d’accés a l’escola, i fa perillosos els desplaçaments”. Precisament, aquest dilluns va caure un arbre dins dels Tres Pins com a conseqüència de les fortes ventades i va afectar de ple la zona de jocs infantils.

Escola Bosch Montjuïc

El temporal obliga a suspendre més classes

El vent i la pluja registrats en les últimes hores han fet suspendre les classes en altres centres de Barcelona. Aquest dimarts l’Escola Ramon Llull del barri del Congrés i els Indians va demanar a les famílies d’infantil i primària que no portessin els alumnes al centre perquè el vent havia trencat la claraboia de l’entrada. Aquest dimecres, però, ha tornat a la normalitat.

En canvi, La Llotja, l’Escola d’Art i Superior de Disseny, a Sant Andreu, tampoc no fa classes aquest dimecres perquè està inundada la part del darrere del centre, el pàrquing i els passadissos. La cap d’estudis assegura que són aigües fecals i que no poden treure l’aigua perquè es tracta d’un problema estructural de l’edifici. Aquest dimarts no van poder fer classes pel mateix motiu. L’Escola la Palmera, a la Verneda i la Pau, ja ha pogut obrir aquest dimecres amb normalitat després que ahir va haver d’aturar les classes per les inundacions. L’Institut XXV Olímpiada de Montjuïc també està tancat.

La pitjor part ha estat per al centre infantil Jesús Maria, al Poble-sec. Una part del sostre del menjador s’ha enfonsat després que s’hagi desprès la paret mitgera de l’edifici del costat. Aquest dimecres el centre segueix tancat. Els Bombers els han aconsellat tancar l’escola fins que no s’hagin recollit les runes, segons el comunicat que ha publicat el centre en el seu web.

Segons el govern català, aquest dimecres no han pogut anar a l’escola 1.848 alumnes.