La plaça dels Voluntaris Olímpics i l’inici del carrer de la Marina pateixen amb especial virulència les ratxes de vent de la borrasca Gloria. En aquest punt han caigut objectes com motos, un semàfor i arbres —com en altres punts de la ciutat i també persones. La raó d’aquest efecte es troba en els dos edificis que presideixen la plaça: la torre Mapfre i l’Hotel Arts. Totes dues edificacions suposen un obstacle per al vent, que no pot circular lliurement i experimenta un efecte embut similar al que passa en colls i congostos, a la muntanya.

Entre les torres, el vent es veu obligat a passar per un espai més petit i en fer-ho, augmenta la velocitat. Les ratxes de vent properes als 100 km/h de la borrasca Gloria es veuen, doncs, incrementades puntualment en aquesta localització.

A banda, aquesta alteració pot generar petites turbulències a la zona així com moviments anàrquics del vent. En tot cas, es tracta de problemes que interfereixen la circulació normal de l’aire.

Les afectacions de la borrasca Gloria

La borrasca Gloria, que afecta Catalunya, ha deixat nombroses incidències per vent i pluja. L’aigua ha inundat algunes escoles de la ciutat, que han suspès les classes, i el vent ha tombat arbres a diversos carrers. Des de les 8 i fins a les 18.30 h d’aquest dimarts, els Bombers de Barcelona han fet 79 serveis relacionats amb el temporal. També hi ha hagut afectacions a la mobilitat i un dels temporals de mar més importants del segle, que ha canviat la fesomia d’algunes platges.