El director del que serà l’Institut Escola Trinitat Nova a partir del setembre, Joan Artigal, valora el projecte com una gran oportunitat per al barri en molts sentits. Pel que fa a l’ensenyament, el fet d’unir en una línia pedagògica primària i secundària facilita la continuïtat acadèmica. Assegura que la proposta permet millorar el seguiment de l’alumne i de les famílies.

Es concentrarà l’activitat escolar des dels tres i fins als 16 anys al carrer de la Pedrosa, on, a més, hi ha les dues escoles bressol del barri. Segons Ramon Casas, de l’AV Trinitat Nova, és una bona oportunitat que donarà “tranquil·litat a les famílies, sobretot si tenen dos o més fills”. Des de l’entitat asseguren que feia anys que reclamaven aquest projecte. A més, es compaginaran els horaris d’entrada a les dues escoles per deixar marge a les famílies per portar i recollir tots els fills.

Més equipaments al barri

La Trinitat Nova també guanyarà espais comunitaris i equipaments. L’Institut Escola s’ubicarà a les instal·lacions actuals de ‘’Institut Roger de Flor i de l’Escola Sant Jordi. Gràcies a les inversions del Pla de barris, s’hi construiran dos edificis nous: un gimnàs i una biblioteca, que seran d’ús compartit amb el barri. Aquests espais permetran la interacció amb altres entitats i centres, com les escoles bressol o el casal infantil, a més de poder crear un espai familiar. Aquest lligam es treballarà al setembre, quan P3 es traslladi a la llar d’infants L’Airet durant tot el curs 2018-2019, mentre duren les obres. La resta de grups conviuran amb la rehabilitació fins que s’enllesteixi el curs 2019-2020.