Ada Colau continua l’ofensiva contra Ernest Maragall. En un acte sobre educació al Fort Pienc, l’alcaldessa i candidata a la reelecció per BComú, ha carregat contra el passat de l’alcaldable d’ERC com a conseller d’Educació de la Generalitat en el govern de José Montilla (2006-2010). Colau considera que Maragall va protagonitzar “un dels episodis més conflictius” amb l’aprovació de la LEC, la Llei d’educació de Catalunya, el 2009.

L’alcaldessa ha criticat que la llei és pactés “amb l’antiga Convergència” però que no s’acordés amb la comunitat educativa. “Va blindar molts dels aspectes més elitistes del sistema educatiu actual i subvencionava escoles de l’Opus Dei i les que segreguen per sexe”, ha dit.

Per això, Colau ha exigit a Maragall que concreti quin model educatiu defensa per saber “si ha canviat d’opinió” en comparació amb la seva època com a conseller. També li ha demanat que es pronunciï a favor o en contra de la conversió d’escoles concertades en públiques i de prioritzar l’educació pública. Colau li ha preguntat si demanarà a la Generalitat que inverteixi en les escoles bressol de Barcelona.

Reitera l’oferta d’un cara a cara

En el mateix acte, Colau ha reiterat l’oferta d’un cara a cara amb Ernest Maragall, després que les enquestes els situïn frec a frec. “És important confrontar models i estaria bé fer un cara a cara amb ell”, ha explicat la candidata dels comuns, que ha assenyalat que vol debatre d’Educació amb Maragall. Colau ha insistit que es presenta per guanyar les eleccions amb més suports i que aspira a liderar un govern progressista amb les forces d’esquerres.