vaga aeroport barcelona 2019 estiu

Estàs planificant les vacances i no saps si hi ha alguna vaga a l’aeroport del Prat per a aquest estiu del 2019? Si tens previst agafar un vol a l’aeroport de Barcelona, ara conegut amb el nom d’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, has de saber si et pots veure afectat per alguna de les convocatòries d’aturades.

En aquests moments hi ha convocades cinc vagues que afectaran l’aeroport de Barcelona.

Consulta el calendari actualitzat amb les vagues convocades a l’aeroportActualitzem aquesta informació tan bon punt hi hagi canvis sobre les aturades i les vagues.

Calendari de vagues a l’aeroport

 • Personal de terra d’Iberia
  • 21, 22, 23 i 24 de SETEMBRE: El personal de terra d’Iberia torna a convocar aturades després de setmanes de negociacions amb l’empresa que no han arribat a bon port. La vaga podria dificultar la mobilitat a l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat durant el pont de la Mercè 2019. La direcció d’Iberia ha anunciat que “suspèn temporalment la negociació” del conveni col·lectiu perquè, diu, no pot seguir negociant “sotmesa al xantatge permanent de vagues”.
  • Entre el 30 de SETEMBRE i el 18 de NOVEMBRE, tots els dilluns. Es convoca una nova tongada de vagues, segons ha anunciat l’UGT. El sindicat diu que la direcció de l’empresa “no ha deixat un altre camí” que seguir amb les protestes.
  • Desconvocada la vaga estatal per als dilluns des del 30 de setembre al 18 de novembre. Des d’UGT Barcelona van anunciar que la delegació del Prat no s’havia adherit a la vaga.
 • Personal de Ryanair
  • 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de SETEMBRE: El personal de Ryanair ha convocat 10 dies d’aturades al setembre: comencen els dies 1 i 2 i després es repeteixen els divendres i diumenges del mes. Protesten pel tancament de les bases de Tenerife i Gran Canària, així com el futur de Girona després que la companyia n’anunciés el tancament.
 • Pilots de Ryanair
  • 19, 20, 22, 27 i 29 de SETEMBRE: Els pilots de Ryanair a tot l’estat espanyol han anunciat que convoquen vaga cinc dies al setembre per protestar contra el tancament de les bases de l’aerolínia a Girona, Tenerife, Las Palmas i Lanzarote, que comporta l’acomiadament de 500 treballadors entre tripulants de cabina i pilots. La convocatòria ferma de vaga arriba després que la mediació no fos fructífera.
 • Pilots de British Airways
  • 9, 10 i 27 de SETEMBRE: Els pilots de British han convocat tres dies d’aturades per reclamar millores salarials. Es podria convertir en la primera vaga de pilots de la companyia britànica de la història. Defensen que la companyia és “extremament rendible i que té èxit” i alerten que les aturades tindran un cost de 132 milions d’euros a la companyia. Encara es desconeixen els efectes que tindran a l’aeroport del Prat.

Altres vagues de l’estiu 2019

 • Personal de terra d’Iberia

Vagues  habituals a l’estiu

L’estiu passat diversos vols d’aerolínies com Ryanair, Iberia o Finnair es van veure afectats i també hi va haver aturades del personal d’Aena. De fet, l’estiu del 2018 va ser un dels més complicats pel que fa a la mobilitat de turistes i barcelonins perquè també s’hi va afegir la vaga de taxis, que va durar diverses setmanes.

Fa dos anys, l’estiu a l’aeroport de Barcelona va estar marcat pel conflicte dels treballadors als controls de seguretat de l’aeroport, treballadors d’Eulen, que van fer vaga indefinida durant bona part de l’època estival, coincidint amb les vacances de molts ciutadans.

Què puc fer si m’han cancel·lat o retardat un vol?

Sigui quina sigui la teva companyia aèria i el tipus de bitllet que compris, tens dret a posar una reclamació per rebre una indemnització si t’han cancel·lat o retardat el vol. T’expliquem els passos que cal seguir i els drets que tens com a usuari.