El punt de trobada és el número 231 de l’avinguda del General Mitre. Aquí quedem amb la Bibiana, una veïna del barri del Putxet i el Farró a les 8 h d’aquest divendres, segon dia d’escola. L’acompanyem a dur la filla a l’escola, que és al carrer de Lluís Muntadas. Volem comprovar en primera persona els problemes amb què es troben molts barcelonins quan fan trajectes en cotxe per la ciutat i en hora punta. Sortim de casa seva a les 8.30 h. Una de les dificultats del recorregut és que ens hem d’aturar diversos cops perquè hi ha molts vehicles que estacionen en doble fila, sobretot a les portes de les escoles. La Bibiana denuncia l’incivisme d’alguns conductors.

15 minuts de recorregut en hora punta

Un altre dels esculls amb què topa cada dia la Bibiana són els pares i mares que decideixen aturar-se just al davant de l’escola i això que hi ha un aparcament habilitat per a les famílies perquè puguin deixar i recollir els nens amb tranquil·litat. De fet, es tracta d’un solar municipal que l’Ajuntament cedeix coincidint amb l’horari d’entrada i sortida del centre perquè els pares i mares puguin aparcar el cotxe. L’accés és regulat i només hi poden entrar els vehicles que porten un distintiu que els identifica.

Finalment, la Bibiana aparca el cotxe. En total hem trigat 16 minuts, però fora de l’hora punta la Bibiana assegura que fa el mateix trajecte en quatre minuts.

Millores per garantir la seguretat dels vianants

L’estrena del nou curs a l’escola de la Noa, la filla de la Bibiana, ha arribat amb algunes millores: s’han creat nous passos de vianants i també s’ha col·locat una tanca a l’entrada principal del centre perquè els nens estiguin protegits dels cotxes.

Retencions habituals a la zona alta

Les retencions i els embussos a la zona alta de la ciutat, un cop s’ha iniciat el curs escolar, són força importants els dies lectius. Un dels motius principals és que en aquesta àrea s’hi concentren molts col·legis i moltes famílies acompanyen els fills en cotxe. En les darreres hores hem pogut comprovar com s’incrementen els vehicles que es desplacen per aquesta àrea.