Aeroport Prat panells informatius

El personal de terra d’Iberia podria dificultar la mobilitat a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat durant el pont de la Mercè. El comitè de vaga dels treballadors ha registrat aquest dijous davant la conselleria de Treball de la Generalitat una aturada els dies 21,22,23 i 24 de setembre. Com a conseqüència d’aquesta convocatòria, la direcció de l’empresa ha comunicat que “suspèn temporalment la negociació” del conveni col·lectiu perquè, segons ha declarat en un comunicat,  no pot seguir negociant “sotmesa al xantatge permanent de vagues”

Negociació complicada entre treballadors i empresa

Aquest conflicte laboral ja fa setmanes que dura. Aquest estiu el comitè de vaga ha convocat diverses aturades per demanar més estabilitat laboral i que el personal temporal passi a ser fix, ja que la meitat d’ells són eventuals. L’empresa i els representants dels treballadors han intentat acostar posicions en diverses ocasions, però les meses de negociació no han donat fruits. En la darrera, els sindicats van desconvocar la vaga convocada per al dia 30 i 31 d’agost, però finalment van decidir mantenir-la per l’oposició de l’empresa de crear una comissió de seguiment.

Podria afectar els vols d’una trentena de companyies

La plantilla d’Iberia Airport Services al Prat està formada per uns 2.700 treballadors, que s’encarreguen de la facturació, l’embarcament, la càrrega i descàrrega, l’assistència i el manteniment d’avions. Donen serveis a una trentena de companyies, com Vueling, British Airways o Turkish Airlines i qualsevol es podria veure afectada per l’aturada convocada pel pont de la Mercè.