vaga Iberia mostradors aeropor

(ACN) Els treballadors del personal de terra d’Iberia han convocat vuit jornades més de vaga, concretament tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, segons ha informat el sindicat UGT aquest dilluns . La convocatòria s’ha fet extensiva a tot l’Estat després que vencés el termini concedit el passat 9 de setembre per restablir i concloure les negociacions del XXI Conveni Col·lectiu. Segons els representants dels treballadors, la direcció d’Iberia “no ha deixat cap altre camí” per fer que l’empresa compleixi les seves reivindicacions i “resoldre la precarietat laboral denunciada des de fa temps en aeroports, en la direcció tècnica, en serveis centrals i en tots els centres de treball”.

L’UGT demana a la resta de sindicats que secundin la protesta

L’UGT, que fa una crida a les altres forces sindicals a afegir-se a la protesta, també assenyala que el sindicat va fer un “enorme exercici de responsabilitat” en l’anterior conveni després d’acceptar reduir-se el sou i les condicions per a tots els treballadors. Des d’aleshores, afegeixen els treballadors, la situació de la companyia “s’ha revertit” i s’han disparat els beneficis, la puntualitat i el volum de treball en totes les àrees.

“Tot gràcies, en un 99 %, a l’esforç dels professionals d’aquesta línia aèria. Per aquesta raó, ha arribat el moment que aquestes millors condicions reverteixin en ells”, defensa l’UGT, que considera que “ja no hi ha excuses: ni temor a un Brexit, ni a una futura crisi, ni a l’amenaça de pèrdua de contractes”.

A l’aeroport de Barcelona-el Prat, el personal de terra de la companyia també va convocar aturades els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, i la companyia va decidir suspendre temporalment les converses per pactar un nou conveni col·lectiu. Els treballadors d’Iberia ja van fer diverses vagues durant l’estiu per denunciar la precarietat laboral.