La Delegació del Govern espanyol ha dictat els serveis mínims per a la vaga convocada pels treballadors dels controls de seguretat de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat a partir d’aquest divendres, 9 d’agost. Els serveis mínims hauran de ser del 90 %.

L’aturada l’han convocat els treballadors de l’empresa Trablisa, encarregada dels controls de seguretat a l’aeroport del Prat, per demanar millores laborals i salarials. L’empresa considera que les aturades són abusives i les titlla de desproporcionades i inacceptables. Per aquesta raó, ha presentat un conflicte col·lectiu a la Generalitat i també una demanda als jutjats socials de Barcelona.

Les vagues de l’estiu

No és la primera vegada que els vigilants de seguretat de l’aeroport es mobilitzen a l’estiu. L’agost del 2017, el personal d’Eulen —llavors l’empresa encarregada dels controls— va convocar una vaga, que va col·lapsar l’aeroport i va provocar diverses jornades amb llargues cues als controls de seguretat. El conflicte es va tancar amb un laude d’arbitratge obligatori que, ara, els treballadors acusen la nova empresa d’incomplir.

Tampoc no és l’única vaga convocada aquest estiu a l’aeroport de Barcelona. Els treballadors de terra i manteniment d’Iberia van fer una aturada a finals de juliol i amenacen amb noves aturades si l’aerolínia no s’asseu a negociar millores laborals.