Els vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat no aniran a la vaga a partir del 12 de juliol. Ho han decidit en una reunió entre el comitè de vaga, l’empresa Trablisa i la mediació del Departament de Treball. Segons els convocants de l’aturada, la decisió s’ha pres després que aquest dimarts se’ls hagi notificat que la vaga era il·legal.

La Generalitat els ha informat que un dels punts que reclamaven els treballadors (el cobrament d’un plus de productivitat pactat l’any 2017) està actulament recorregut per via judicial a Madrid per part del sindicat Unió Sindical Obrera. Això converteix aquest punt concret en objecte de conflicte col·lectiu del conjunt dels treballadors de les empreses de seguretat de tot l’estat, i invalida la convocatòria.

Després de conèixer aquest contratemps, el comitè de vaga ha optat per desconvocar. L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha explicat que dilluns hi haurà una trobada entre els treballadors per valorar si tornen a convocar la protesta, havent exclòs primer el punt controvertit.

La convocatòria de vaga coincidia amb l’estiu, època en què l’aeroport del Prat registra una màxima afluència de passatgers. S’havia de fer tots els dilluns, divendres i diumenges en aturades en sis torns d’una hora i mitja, a partir del 12 de juliol. Un calendari que ara es veurà alterat, perquè encara que els treballadors decidissin presentar una nova convocatòria de vaga a partir del dilluns 8 de juliol, les aturades no podran tenir lloc com a mínim fins deu dies més tard.

La voluntat dels treballadors era convertir la vaga en indefinida a partir de l’1 d’agost si l’empresa no responia a les reivindicacions laborals plantejades.