L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha començat a multar els VTC que no compleixen la normativa, que ha entrat en vigor de forma definitiva l’1 de setembre. En els 10 primers dies del mes, l’AMB ha sancionat una trentena de vehicles, 14 dels quals per no respectar el límit de 15 minuts de precontractació que marca el decret llei aprovat pel Govern i validat pel Parlament. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va suspendre la necessitat de precontractar un VTC amb una hora d’antelació, com s’havia regulat inicialment en el decret i com reclamava el sector dels taxis.

La resta de sancions han estat per a cotxes no inscrits en el registre de serveis i per estacionar a la via en espera de captar viatgers.

Aplicació única per al sector

Les dades s’han fet públiques en una reunió de la Taula Tècnica del Taxi. Les associacions de taxistes han aprofitat aquesta trobada per reclamar un distintiu que diferenciï les llicències VTC parelles de les senars i han reclamat una aplicació única per a tot el sector. A l’agost, es va dur a terme una campanya informativa per conscienciar les empreses afectades del nou reglament.