El funicular del Parc d’Atraccions del Tibidabo, amb gairebé 120 anys d’història, ha fet aquest diumenge el seu darrer viatge des de la plaça del Doctor Andreu fins a l’estació de la plaça del parc. Des de primera hora del matí, nombrosos ciutadans s’hi han apropat per no perdre’s l’últim trajecte i s’han format cues per pujar, per darrer cop, en aquest vehicle històric.

Funicular del Tibidabo

A partir d’ara, començaran les tasques de remodelació per transformar aquest mitjà de transport en una nova atracció: la Cuca de Llum.

Cuca de Llum

L’objectiu d’aquesta modernització és adequar el funicular a les necessitats actuals. Des del parc asseguren que el 60% d’usuaris visiten el Tibidabo en transport públic però, amb la remodelació es busca augmentar aquesta xifra. La velocitat creixerà fins als 10 m/s i permetrà fer més viatges per hora. El trajecte serà de només tres minuts i el comboi oferirà vistes més àmplies amb finestrals panoràmics que permetran atreure nous visitants  També tindrà més capacitat per a passatgers, es passarà de les 120 places actuals a les 252.

Cuca de Llum

El funicular del Tibidabo quedarà integrat al parc com si fos una atracció més. La Cuca de Llum, tindrà diverses pantalles interactives i tauletes electròniques. A través d’aquests dispositius, els visitants podran conèixer el funcionament del funicular i la seva història.

Les alternatives durant les obres

Per tal de facilitar l’arribada en transport públic dels visitants al parc durant aquest període de canvis importants, s’ha habilitat un autobús, el Funibus, que sortirà des de la plaça de Kennedy. El seu horari serà el mateix.

Les obres tindran una durada aproximada de 14 mesos i la inauguració del nou model està prevista per a la tardor del 2020.