L’empresa que gestiona la navegació aèria a l’Estat i que depen del Ministeri de Foment, Enaire, ha hagut de regular els enlairaments amb destí a l’aeroport del Prat i el de Palma de Mallorca per les tempestes que afecten l’arc mediterrani i que ha obligat a tancar momentàniament alguns dels aeroports de l’est peninsular. L’hora crítica ha estat d’11 h a 12 h, i al llarg del matí l’aeroport ha recuperat la normalitat.

Segons han explicat fonts de l’aeroport, alguns dels vols amb destinació València o les Balears s’han desviat a Barcelona per la gota freda i la infraestructura ha arribat al màxim de la seva capacitat, motiu pel qual alguns dels avions han estat desviats a Girona (4) i Reus (2) i d’altres s’han enlairat més tard.

Una quinzena de vols amb retard

Com a conseqüència d’aquestes alteracions, més d’una quinzena de vols han arribat a Barcelona amb retard. Els més afectats provenien d’Alacant i les Illes Balears. Els usuaris han explicat que han sortit amb una hora de retard de mitjana i que el personal de les respectives companyies els ha explicat que era conseqüència del mal temps.

En canvi, les sortides de l’aeroport del Prat s’han pogut efectuar sense problemes. En un comunicat, Enaire ha explicat que també s’estan regulant les arribades a l’Aeroport de Barajas ja que es preveu que la DANA es desplaci cap al sud-est de la comunitat. L’empresa ha assenyalat que està en coordinació amb el gestor aeroportuari Aena, les companyies i Eurocontrol per prioritzar la seguretat de les operacions.