Metro fase 1

La normalitat tornarà a la xarxa de transport públic a partir de dilluns, 22 de juny, un cop acabat l’estat d’alarma pel coronavirus. Segons ha informat l’Autoritat del Transport Metropolità, funcionarà el 100 % del servei de metro, FGC, TRAM i Rodalies, a excepció de l’R7 i l’R8, que ho faran al 50 %. El servei de bus metropolità de l’AMB i el NitBus també recuperaran la freqüència de pas prèvia a la pandèmia en la majoria de les línies.

De cara a aquest cap de setmana, es continuarà reforçant el servei. Al metro de Barcelona i als busos, l’increment serà fins al 100 % de l’oferta; a FGC, els trens també ho faran al 100 % mentre que el TRAM circularà al 80 %. Tant al metro com en els altres dos operadors el servei finalitzarà a la mitjanit.

Servei especial durant la revetlla

La nit de la revetlla de Sant Joan, s’ampliarà el servei de transport públic, però serà inferior en comparació amb altres anys. El metro, el TRAM i l’L6 i l’L7 de Rodalies funcionaran fins a les dues de la matinada. Dimecres, dia de Sant Joan, tant el tramvia com el metro començaran a funcionar a les 5 h.

Mesures de seguretat

L’ATM recorda als viatgers que, tot i l’entrada a la fase de represa, continua sent obligatori l’ús de mascareta al transport públic. No passa el mateix amb la restricció de l’ocupació dels seients al 50 %, que ha quedat sense efecte, i els combois també han augmentat notablement la seva capacitat.