La Sardina és un projecte creat durant el confinament que ofereix videotrucades de pagament amb músics i artistes, nascut com a resposta a la incertesa de la indústria musical en directe, per reivindicar la cultura, donar suport econòmic als artistes i descobrir històries darrere de les cançons.

Fins ara, les sardines en llauna eren un aperitiu o una versió millorada del joc de fet i amagar, però amb el confinament, han passat a ser també una nova iniciativa cultural. Al joc infantil, un nen o nena s’amaga i la resta de participants l’han de trobar. Aquí, un músic esdevé la sardina enllaunada i unes quantes persones podran gaudir d’una conversa amb ell a través d’una videotrucada.

Com funciona La Sardina?

La proposta consisteix a crear les anomenades “llaunes”: trobades de 45 minuts entre un artista i fins a 30 persones, que hauran d’haver comprat una entrada prèviament. Així, es genera una experiència nova i diferent a la d’un concert, oferint la possibilitat de conèixer i conversar amb els diferents artistes. Cada setmana s’anuncien els noms i les dates de les trobades amb els diferents artistes participants i es posen les entrades a la venda, a un preu de 5 € cadascuna. El 80 % del cost va directament cap als artistes, i el 20 % es destina a costos de l’associació (plataforma de venda d’entrades, “streamings”, web, etc).

Les properes llaunes

Després d’unes setmanes funcionant, són molts els artistes que han participat a La Sardina i que han confessat alguns secrets, noves cançons o divertides anècdotes. Per exemple, Ferran Palau va confessar que va ser paleta i torero, Ginestà van estrenar una cançó nova feta expressament per a l’ocasió i Tarta Ralena van explicar un experiment on van estar 28 dies sense rentar-se el cabell. Amb l’èxit que ha assolit el projecte en aquests primers dies, des de La Sardina ja han anunciat altres artistes que hi participaran properament. Les llaunes d’aquesta setmana són les següents:

  • Magalí S. & Sebastià G. Divendres 19 de juny a les 19 h
  • Soleá Morente. Dissabte 20 de juny a les 12 h
  • PAVVLA. Dissabte 20 de juny a les 17 h

concerts La Sardina setmana 8 junyD’on neix La Sardina?

La Sardina és un projecte creat per cinc amics que treballaven junts en un festival de música, i que com tanta altra gent, s’han vist afectats professionalment per la situació i han sentit la necessitat de fer alguna cosa per intentar sortir-ne. Com ells asseguren, “La Sardina és una excusa per seguir fent el que ens agrada, seguir treballant per la indústria musical, encara que sigui de manera voluntària”. Ja que “les sardines” no podran omplir sales de concerts fins d’aquí a molt temps, aquesta és una nova fórmula per poder gaudir de la música i els artistes d’una manera diferent.