“No es descarta un 100 % de recuperació l’estiu que ve“, segons ha dit Dan Miró en una entrevista al programa ‘reset’, de betevé. L’advocat especialitzat en dret aeronàutic assegura que abans i tot es podria recuperar una situació pràcticament com la d’abans del coronavirus: “Es preveu que podem estar a un 80 % de recuperació per la Setmana Santa” del 2021.

Miró afegeix, a més, que s’ho creu “bastant” perquè “són dades de les mateixes aerolínies, que en aquests moments són les primeres interessades a rebaixar l’optimisme“. Tot i així, l’advocat també assenyala la troballa d’una possible vacuna com “l’antídot final” que permetria una recuperació immediata i absoluta del sector. Aquesta previsió contrasta amb la dels controladors aeris que no esperen la recuperació abans del 2023.

Baixada d’un 50 % de l’activitat el 2020

Pel que fa a l’afectació que tindrà el coronavirus en el sector aeri aquest any, Dan Miró afirma que “estem sobre el 50 % de pèrdua de l’activitat aerocomercial respecte del 2019″. L’advocat, però, subratlla que en cap cas això vol dir que les pèrdues econòmiques de les companyies aèries siguin equivalents ja que “el fuel dels avions suposa el 25 % del cost d’una aerolínia i el seu preu varia cada dia”.

Per tot plegat, Miró, que reconeix que “mai no s’havia viscut una situació com aquesta”, creu que es fa “molt difícil” poder donar dades de possibles pèrdues econòmiques. A més, l’expert en el sector adverteix que “moltes xifres són interessades” i que les companyies aèries intenten posar-se “en el pitjor dels escenaris“.