Amb l’entrada a l’etapa de represa, tot coincidint amb l’inici de l’estiu, moltes persones encara tenen dubtes sobre si podran viatjar durant aquestes vacances. D’altres, en canvi, que ja tenien comprats els bitllets d’avió per marxar ara no tenen clar si volen fer-ho i no saben ben bé com ho han de fer per no perdre-hi diners.

L’advocat especialitzat en dret aeronàutic Dan Miró subratlla que, sobretot, “el que no hem de fer és cancel·lar aquesta reserva amb una antelació de dues o tres setmanes”. En una entrevista al programa ‘Reset’, de betevé, ha explicat que, si algú actua d’aquesta manera, “molt probablement es pot trobar que hagi perdut uns drets que segurament li haurien acabat arribant“.

Un 70 % dels vols, cancel·lats

Segons Dan Miró, “és molt probable” que molts vols s’acabin cancel·lant. De fet, l’advocat especialitzat afirma que “un 70 % dels vols previstos per al mes de juliol no s’operaran” i aconsella “assegurar-se 24 o 48 hores abans que el vol surti que no hagi estat cancel·lat per l’aerolínia”. En aquest supòsit, els passatgers afectats “tenen dret a cancel·lar la reserva i a demanar una devolució íntegra dels diners, a més d’una compensació econòmica”.

En canvi, si el vol s’acaba operant i el passatger ja no té interès a viatjar, Miró recomana “negociar ràpidament amb la companyia, sol·licitant la cancel·lació de la reserva”, i “intentar que el canviïn per aquests bonus meravellosos que fan, però menys és res”. Això, sempre que “no estiguem parlant de vols reemborsables i de destinacions on no existeixen causes de força major“.