A partir de dilluns serà obligatori utilitzar mascareta per viatjar en el transport públic, segons ha anunciat el president del Govern, Pedro Sánchez. El cap de l’executiu ha assegurat que es preveu que en aquesta fase 0 de la desescalada pugui augmentar el nombre de viatgers i cal extremar les mesures de seguretat per frenar la propagació del coronavirus.

Repartiment de mascaretes

Durant la seva compareixença Sánchez ha assegurat que, com ja es va fer a la tornada dels treballadors no essencials, es repartiran sis milions de mascaretes als principals nusos de transport públic d’arreu de l’Estat; set milions més a les federacions de municipis i províncies, i 1,5 a organitzacions com Càritas o Creu Roja.

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha felicitat per la decisió de Pedro Sánchez. “Benvinguda sigui, feia setmanes que nosaltres ho demanàvem i tant de bo l’haguéssim pres setmanes abans” ha dit Torra. L’Ajuntament també va fer aquesta mateixa petició al plenari del mes d’abril. Aleshores la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, va demanar a l’executiu, l’ús obligatori de guants i mascaretes al transport públic.