(ACN) La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, comparteix l’argument de l’alcaldessa, Ada Colau, per revisar el confinament comarcal a Barcelona i que les restriccions de mobilitat siguin d’àmbit metropolità. Segons Vergés, “Barcelona és una ciutat molt densa on no hi ha gaires espais verds i, per tant, cercar les millors propostes és una obligació”. Tot i això, ha afegit que, abans de fer-ho, cal conèixer l’opinió de tot el món local de l’àrea metropolitana i, un cop se sàpiga, es prendrà la decisió.

Cap “signe d’alerta” a Barcelona

Fins ara, segons ha explicat la titular de Salut, les dades dels confinaments comarcals que ja s’han fet no han demostrat cap “signe d’alerta” a Barcelona malgrat la seva densitat.

Precisament aquest dijous l’alcaldessa, Ada Colau, ha tornat a insistir en la conveniència d’un confinament metropolità i ha demanat al govern català que reconsideri la decisió “de forma urgent”. Colau ha reiterat que el confinament comarcal, que entrarà en vigor de nou aquest divendres, 9 d’abrilprovoca aglomeracions a l’espai públic perquè Barcelona és una ciutat molt densa.

La majoria d’alcaldes, a favor del confinament metropolità

Colau ha explicat que n’ha parlat amb alguns alcaldes metropolitans, com Badalona, l’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet, i comparteixen el mateix diagnòstic. Colau també n’ha parlat amb l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler. En aquest cas, aquest municipi no té aquest problema de densitat però l’alcalde, diu, ha entès aquesta visió metropolitana que reclamen.

Altres municipis com Tiana, ubicat a la comarca del Maresme, però, no es mostren a favor d’aquest confinament metropolità. Consideren que podria provocar aglomeracions en espais del seu territori. Per això, són partidaris d’allargar una mica més les restriccions i assegurar que baixen els contagis.