Les obres per reformar l’avinguda Meridiana en el tram entre els carrers de Mallorca i Las Navas de Tolosa han generat una controvèrsia. Des d’aquest dimecres a la nit s’ha eliminat un carril de circulació per al trànsit privat i, a més, s’ha ocupat una part de la vorera muntanya. Això ha deixat sense servei el carril bici que, en aquest tram, passava per damunt de la vorera. Nombrosos ciclistes i usuaris de patinets elèctrics, però, han seguit passant per sobre de la vorera, ara més estreta, compartint espai amb els vianants.

L’Ajuntament ha posat cartells que indiquen que el carril bici ha quedat tallat i conviden els usuaris a buscar itineraris alternatius per no passar pel tram en obres de la Meridiana. Des de la confluència amb Josep Estivill, per exemple, es recomana seguir per aquest carrer fins a Las Navas de Tolosa per baixar fins a Aragó i continuar pel carril bici d’aquesta via fins a trobar de nou la Meridiana.

Fonts municipals han explicat a betevé que mentre durin els treballs hi haurà períodes en què el carril bici antic quedarà inoperatiu i demanen comprensió als ciclistes.

Un nou carril bici central

La reforma de la Meridiana en aquest tram que ara s’aborda preveu un carril bici bidireccional a la mitjana central de 4,3 metres d’amplada, envoltat de vegetació a banda i banda. De fet, seguirà el mateix patró del carril bici que ja hi ha entre Aragó i Mallorca al mig de la calçada. Els ciclistes amb qui ha parlat betevé a la Meridiana han destacat que aquest model és molt millor que el carril bici sobre la vorera, que han descrit com “una cursa d’obstacles”.