persones caminant per la platja barra del trabucador confinament comarcal

El govern de la Generalitat ha acordat aixecar el confinament comarcal a Catalunya, vigent des del 8 de febrer. A partir de dilluns 15 de març estarà permès sortir de la comarca i desplaçar-se per tot el territori català, però sempre que es faci amb la bombolla de convivència. Aquesta mesura estarà en vigor durant 14 dies, és a dir, fins al diumenge 28 de març. S’eliminen així, les restriccions de mobilitat, que estava restringida des de la tardor, amb una excepció breu durant els dies de Nadal.

L’aprovació de la mesura arriba a les portes de Setmana Santa. Els darrers dies des de la Generalitat ja s’havia apuntat que es relaxarien les restriccions de mobilitat. La portaveu en funcions, Meritxell Budó, va dir que s’aixecaria el confinament comarcal tan bon punt els responsables de Salut ho autoritzessin.

El confinament perimetral es manté

Amb l’obertura de la mobilitat comarcal es vol donar aire a la ciutadania i també a l’economia de les zones que depenen més del turisme, ja que ara podran rebre visitants. La petició també s’havia fet des de Barcelona: l’alcaldessa Ada Colau havia demanat que es permetés als barcelonins sortir de la comarca, com a mínim a l’àrea metropolitana, per evitar aglomeracions a Barcelona i entorns.

Ara bé, el confinament perimetral de Catalunya es mantindrà i no es podrà sortir del territori català exceptuant els casos que preveu el certificat autoresponsable de desplaçament.