El 2019 és el darrer any en què els vehicles més contaminants poden circular per Barcelona. Serà a partir del 2020 quan les restriccions que ara s’apliquen en episodis de contaminació passaran a ser permanents.

Consulta aquí com serà la nova normativa que aplicarà a partir de l’1 de gener la prohibició de cotxes més contaminants a Barcelona el 2020:

Prohibició de circular als cotxes de més de 20 anys i sense etiqueta de la DGT

Els vehicles afectats pel veto de circulació per Barcelona ciutat seran els que no tinguin l’etiqueta de la DGT: els de benzina anteriors al 2000 (anteriors a Euro 3) i els dièsel anteriors al 2006 (anteriors a Euro 4). Es tracta doncs de vehicles sobretot de més de 20 anys i, en el cas dels dièsel, de més de 14 anys.

La Generalitat no aplicarà les restriccions anunciades

El març de l’any passat, en una cimera sobre la contaminació ambiental a Barcelona, la Generalitat va anunciar restriccions de circulació a la zona anomenada Àmbit-40 (que inclou 40 municipis entre els quals hi ha Barcelona). Segons va anunciar l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a partir de l’1 de gener del 2019 els cotxes matriculats abans de l’1 de gener del 1997 i les furgonetes d’abans de l’1 d’octubre del 1994 no podrien circular per la zona Àmbit-40. Finalment, aquesta mesura no s’aplicarà i totes les restriccions entraran en vigor el 2020.

La darrera mesura aplicada és la restricció de la circulació de motocicletes i ciclomotors sense etiqueta de la DGT en episodis de contaminació.