Les motos sense etiqueta de la DGT no podran circular en episodi de contaminacióLes motos i els ciclomotors sense etiqueta ambiental de la DGT

no podran circular per la zona de baixes emissions, que comprèn Barcelona, en episodis de contaminació. La mesura ha entrat en vigor l’1 de desembre del 2018 i afecta el 40 % del parc de motocicletes de Barcelona —a tota l’àrea metropolitana afecta un 12 % dels motoristes, uns 60.000.  A partir del 2020 ja no es podran fer servir cap dia en aquesta regió. Es tracta de la restricció que els cotxes ja tenen des del desembre del 2017.

Per on no podran circular les motos més contaminants?

Les motos i ciclomotors no podran circular per la ZBE, que és la ciutat de Barcelona excepte les rondes, el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, la Zona Franca Industrial i alguns àmbits de Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Quan no podran circular les motos sense etiqueta ambiental?

Les restriccions seran quan la Generalitat declari episodi de contaminació, entre les 7 i les 20 h dels dies laborables.

Etiquetes ambientals de la DGT per a les motos

Si les motos no porten etiqueta, vol dir que tenen un nivell d’emissions Euro 1 o que no en tenen. Si és una moto o ciclomotor amb nivell d’emissions Euro 2 correspondrà al tipus B, i si és un vehicle amb nivell d’emissions Euro 3 o Euro 4 podrà tenir l’etiqueta C. A les motocicletes menys contaminants els pertoquen els distintius ECO o 0.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Com sol·licitar l’etiqueta ambiental de la DGT?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/etiquetes-ambientals-dgt-barcelona/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Transport gratuït durant tres anys per desballestar una moto

Qui tingui una moto, o un cotxe, contaminant, és a dir, dels que no els correspon cap de les etiquetes ambientals de la DGT, tenen tres anys de transport públic gratuït amb la T-Verda Metropolitana de l’AMB, si desballesten el vehicle. Durant  s’activarà la T-aire, la targeta per als dies d’episodi. Aquesta permet viatjar en transport públic amb un preu reduït els dies d’episodi de contaminació.

Quines motos n’estan afectades?

Repassem a continuació quines motos i quins altres vehicles es troben afectats per aquesta restricció i que, per tant, no poden aconseguir cap etiqueta de la DGT:

  • Motos, motocicletes, tricicles i quadricicles: Euro 1 i anteriors.
  • Turismes: benzina anteriors a Euro 3 (abans del 2000) i dièsel anteriors a Euro 4 (abans del 2006).

Els vehicles d’emergències, vehicles de persones amb mobilitat reduïda i serveis essencials podran circular sempre, independentment de l’etiqueta de la DGT que portin.