L’entrada en funcionament del pla de mobilitat del Gòtic Nord s’ha ajornat fins després de les festes de Nadal. Es posarà en marxa el 14 de gener. El pla, que preveu reduir la presència de camions de càrrega i descàrrega pels carrers més estrets del barri, s’havia d’haver estrenat a principis de desembre, però alguns problemes en la senyalització van endarrerir la posada en marxa.

Canvi de sentit al Portal de l’Àngel

Fins que entri en vigor el pla, els camions i vehicles particulars continuaran entrant al barri com ara: pel carrer de les Magdalenes. Precisament, aquest trànsit elevat per un carrer estret és el que es vol evitar amb l’aplicació del pla. Per això, quan entri en funcionament, els camions que abasteixen els establiments de la zona entraran pel Portal de l’Àngel (que canviarà el sentit de circulació), on es col·locaran unes pilones per controlar el trànsit.

Tot i els canvis previstos, hi ha aspectes que continuen preocupant els veïns i comerciants del carrer de les Magdalenes. Per exemple, per on circularan els camions quan les pilones del Portal de l’Àngel estiguin elevades. Temen que tornin al seu carrer. “Què passarà a partir de les 11 del matí quan tanquin el Portal de l’Àngel amb les pilones?”, es pregunta César Pozo, president de l’Associació de Veïns i Comerciants Carrer de les Magdalenes. “Continuaran passant per aquí. Si no posen una pilona a l’entrada de Magdalenes, continuarem amb el mateix problema”, afegeix.