S’acosta Nadal i la previsió és que els patinets o ginys elèctrics seran un dels regals estrella aquest any. Per reforçar el coneixement de la normativa que en regula la circulació, el proper dimarts 11 de desembre l’Ajuntament i els eixos comercials engeguen una campanya informativa. L’objectiu és que els botiguers traslladin la informació als seus clients i, així, donar a conèixer aquesta ordenança, pionera a escala internacional, que va entrar en vigor l’any passat.

Es repartiran 80.000 díptics als comerços de la ciutat amb un resum de la normativa. Recorden, per exemple, que els patinets elèctrics no poden circular per la vorera, que són d’ús individual i, per tant, no poden transportar altres persones i que cal tenir més de 16 anys per circular per vies públiques. Si no es compleix la normativa les multes poden arribar als 500 euros.

Normativa Patinet elèctric Barcelona

Segons la Guàrdia Urbana, des de principis d’any s’han interposat unes 3.000 sancions entre particulars i empreses que lloguen aquest tipus de vehicles. Són sancions per no portar casc, per escoltar música amb auriculars, per no respectar semàfors o per circular sota els efectes de les drogues. El sotscap de la Unitat d’Investigació, Prevenció i Accidentalitat de la Guàrdia Urbana, David Vázquez, ha considerat que les xifres ni són altes ni greus i, per tant, la campanya arriba “sense la pressió d’unes xifres que ens facin pensar que tenim un problema de sinistralitat. El problema que tenim és que el patinet ha vingut per quedar-se i ha de fer-se un espai sense haver de recórrer als cops de colze”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Multa de 1.000 euros pel patinet que circulava per la Diagonal” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/mobilitat/multa-patinet-electric-diagonal/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]