La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha anunciat que la Guàrdia Urbana i el personal de B:SM faran més controls per evitar infraccions en l’aparcament després que, amb la fase 1, s’hagin recuperat les multes a les àrees verda i blava i la càrrega i descàrrega. “Els primers dies no hem posat tanta pressió però l’anirem incrementant els propers dies”, ha dit Alarcón.

La intenció de l’Ajuntament és “recuperar la disciplina” que hi havia abans de l’estat d’alarma. Amb la pressió es vol evitar també imatges com la de furgonetes i cotxes particulars que ocupen les noves àrees per a vianants. Alarcón ha explicat que com que durant l’estat d’alarma no hi havia sancions, les places de càrrega i descàrrega estaven plenes i els professionals ocupaven aquestes àrees i carrils bici i de circulació.

Per evitar que s’aparqui en les noves zones per a vianants, la regidora de Mobilitat ha dit que en alguns punts es col·locarà mobiliari urbà provisional, com ara els bancs de formigó que hi ha a Consell de Cent, però ha explicat que en cada carrer es trobarà una alternativa diferent. “És molt important recuperar la disciplina per evitar el col·lapse circulatori, econòmic i mediambiental”, ha afirmat Alarcón.

càrrega i descàrrega

Més temps per a la càrrega i descàrrega

Justament aquest dijous, el consistori i el Consell de Gremis han signat un conveni per facilitar que els professionals associats a aquest col·lectiu puguin aparcar més estona dels 30 minuts permesos a les àrees de càrrega i descàrrega.  En concret, s’hi podran estar fins a dues hores de 8 a 10 h i de 14 a 20 h. A més, també podran demanar permisos especials per estar-s’hi fins a sis hores entre les 14 i 20 h.