Estacio Sants coronavirus

Adif ha instal·lat sis dispensadors d’hidrogel a l’estació de Sants. La particularitat d’aquestes màquines —que estan situades als accessos de l’estació— és que s’activen sense contacte, només apropant-hi les mans. La mesura se suma al conjunt d’iniciatives que Adif ja ha posat en marxa per evitar la propagació del coronavirus a les seves instal·lacions, com ara la senyalització d’itineraris d’entrada i sortida. També l’Ajuntament ven hidrogel en diferents màquines expenedores de la xarxa de metro.

Les màquines s’activen sense contacte

Els dispensadors estan pensats per minimitzar al màxim els riscos de contagis. Per això, s’activen sense el contacte, només és necessari acostar-hi les mans per obtenir la quantitat necessària d’hidrogel. A més de les instruccions d’ús, també s’ha incorporat a les màquines un pictograma per afavorir el distanciament social i evitar aglomeracions. 

Adif està fent esforços per garantir un ús segur de les seves instal·lacions a Barcelona, en previsió de l’augment d’usuaris les pròximes setmanes. Així, per exemple, per ajudar al manteniment de la distància social, s’han habilitat itineraris diferenciats per separar els fluxos d’entrada i sortida de viatgers a l’estació. La senyalització d’aquests itineraris s’ha reforçat mitjançant fletxes de color verd. A més, també s’han instal·lat marques a les andanes per ajudar els usuaris a mantenir les distàncies de seguretat.