El Departament d’Interior avisa als qui han marxat pel pont de la Puríssima que no poden sortir del municipi on s’hagin traslladat, perquè fins dilluns està en vigor el confinament municipal de cap de setmana. Interior incrementarà els controls dels Mossos d’Esquadra per vetllar que tothom compleixi les restriccions, i també ho faran les policies municipals. Pel conseller Miquel Sàmper és un tema de “conscienciació i responsabilitat” i recorda que si s’ha marxat a una segona residència cal estar només amb el grup bombolla i evitar la interacció social.

Sàmper ha reconegut que la mobilitat de sortida pel pont de la Puríssima s’ha reduït respecte a l’any passat, però que els hauria agradat que n’hi hagués menys. Segons el Servei Català de Trànsit, al llarg de tot el dijous van sortir de l’àrea metropolitana de Barcelona 485.118 vehicles. L’increment ha estat del voltant del 5 % respecte a dijous de la setmana passada i d’un 9 % respecte a un dijous de la setmana prèvia al confinament municipal.

 Vergés lamenta l’augment de mobilitat

La consellera de Salut, Alba Vergés, també ha lamentat l’increment de la mobilitat a les portes del pont. “No respon a aquesta crida a reduir-la, d’intentar fer el mínim”, ha afirmat després de visitar el Banc de Sang i Teixits. Tot i això, la consellera ha fet una crida a “la responsabilitat d’aquestes persones que han decidit generar aquesta mobilitat”.

Sobre els desplaçaments durant els dies assenyalats de Nadal, la consellera ha reiterat que, independentment del tram de reobertura en que es trobi Catalunya, es permetrà la mobilitat.