El govern de la Generalitat ha explicat aquest dijous que es permetrà la mobilitat arreu de Catalunya, fins i tot entre diferents comarques, els dies assenyalats de les festes de Nadal, independentment del tram de desescalada. La idea és que les famílies es puguin trobar per les celebracions encara que visquin en comarques diferents.

El pla de Nadal que es va aprovar dimecres establia la flexibilització del toc de queda les nits del 24 i 31 de desembre i la del 5 de gener, però fixava que la mobilitat continuava depenent del tram en què es trobés cada territori. Però aquest dijous, en saber-se que de moment Catalunya no canviarà de fase, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han deixat clar que les famílies es podran reunir encara que visquin en comarques diferents en els dies específics de celebració.

Tot i això, en general i durant la resta de dies s’estarà aplicant, com a mínim, un confinament comarcal de cap de setmana els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any.