control de trànsit

El 8 de desembre, dia de la Immaculada, és festiu i cau en dimarts. Això obre la porta a poder gaudir d’un cap de setmana de quatre dies, conegut com el pont de desembre o pont de la Puríssima. Ara bé, després d’anunciar-se que Catalunya no avançarà a la fase 2 el dilluns 7 de desembre, el pla de desescalada s’atura i s’allarga dues setmanes més el tram 1. Per tant, el pont de desembre es viurà amb les mateixes mesures i restriccions de mobilitat conegudes fins ara, ja que el govern no ha introduit flexibilitzacions, després del repunt de la taxa de contagi del coronavirus.

Quines restriccions hi haurà vigents pel pont de desembre? Les repassem totes a continuació.

Fase 1, fins al 20 de desembre

L’evolució de les dades covid a Catalunya i el repunt recent de la taxa de contagi han fet aturar la desescalada durant 15 dies, de manera que que la fase 1 a Catalunya s’allarga dues setmanes més i, per tant, també les restriccions i les mesures establertes. Fins al 20 desembre hi ha aquestes restriccions de confinament i mobilitat:

  • Queda prohibit sortir del municipi de residència el cap de setmana.
  • Bars i restaurants podran obrir de les 6 h a les 21.30 h, amb un màxim de quatre persones per taula.
  • Equipaments esportius i culturals podran obrir amb la meitat de l’aforament.
  • Les activitats extraescolars tindran sis alumnes com a màxim.
El temps a Barcelona
Vent i fred: la previsió per als dies del pont

Fase 2, a partir del 21 de desembre?

El calendari de reobertura progressiva de la Generalitat preveu que Catalunya pugui avançar a la fase 2 de la desescalada el dilluns, 21 de desembre. A partir d’aquesta data, hi haurà alguns canvis en les restriccions:

  • Es podrà sortir del municipi des de les 6 h de dilluns, ja que ja no serà cap de setmana. Hi haurà llibertat de moviment per Catalunya.
  • Reobren els centres comercials amb el 30 % de l’aforament.
  • Més aforament (70 %) a cinemes, teatres i sales de concert.
  • Bars i restaurants continuaran obrint de 6 a 21.30 h.
  • Les activitats extraescolars tindran sis alumnes com a màxim.

Salut ha explicat que les dades de contagi s’avaluaran diàriament per si es pugués avançar de fase abans. Malgrat es mantingui la fase 2 i el confinament comarcal durant les festes de Nadal, s’estudia permetre en dies puntuals la mobilitat per celebrar les festes amb la família.