gent mascareta al carrer

Un 55,2 % dels espanyols preferiria esperar-se a conèixer els efectes secundaris de la vacuna contra el coronavirus abans de posar-se-la, segons les dades que publica aquest divendres el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS). La segona enquesta realitzada sobre els efectes i les conseqüències de la covid-19 detallen que només un 32,2 % dels entrevistats es vacunaria immediatament i un 8,4 % no estaria disposat a fer-ho en cap cas.

De les 2.000 persones entrevistades, un 59,6 % es vacunaria immediatament si el seu metge li recomanés immunitzar-se pel risc de contagiar algun familiar o per la seva història clínica. I, per contra, un 26,2 % manté que no es vacunaria en cap cas.

Més sancions

L’enquesta, elaborada entre el 23 i el 26 de novembre, també revela que un percentatge elevat de població (78,4 %)  creu que calen més sancions perquè els ciutadans compleixin amb l’ús de la mascareta i la distància social. I d’aquests, un 38,7 % opina que les sancions imposades pel govern haurien de ser més dures.

Pel que fa a franges d’edat, un 62,4 % creu que la població jove és la que més compleix amb les mesures decretades per evitar contagis.