agent mosso assenyalant control confinament comarcal

Durant les últimes hores ha agafat embranzida el debat sobre el possible canvi en el tipus de confinament vigent a Catalunya -ara mateix, és comarcal- per transformar-lo en un basat en les vegueries. Interior ja s’ha posicionat sobre aquesta possibilitat i aquest dimecres, ha avalat que el Procicat estigui valorant “altres estructures de confinament diferents al comarcal si les dades epidemiològiques ho permeten.

Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una visita a les Terres de l’Ebre, en què també ha anunciat que un cop establerta la divisó territorial, pot haver diferències en funció de quines siguin les dades de la pandèmia en cada zona. Sàmper ha remarcat però, que tot plegat es produirà “sempre i quan, els índexs epidemiològics no vagin a pitjor”, sobretot, pel que fa al nivell d’ocupació a les UCI catalanes.

Barcelona dona per fet el confinament debat s’intensifica

El debat s’ha intensificat i escalat les últimes hores, sobretot, després que aquest dimarts, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en una entrevista al programa ‘bàsics’ de betevé donés pràcticament per fet el canvi a un confinament per vegueries. La resposta ha arribat aquest dimecres al matí quan la consellera de la Presidència en funcions, Meritxell Budó, ha deixat la porta oberta a impulsar el canvi per considerar que “la quarta onada s’ha de poder gestionar diferent”.

Així doncs, caldrà veure què acaba decidint el Procicat tot i que sobre el paper i segons les últimes decisions del govern, el confinament comarcal va tornar-se a implantar divendres 9 d’abril i estarà en vigor fins al dia 19 del mateix mes. Si s’acaba produint el canvi, suposaria que la Generalitat s’acabés alineant amb la petició de l’Ajuntament que ja fa temps que reclama un confinament diferent al comarcal en el cas de Barcelona, perquè considera que s’adequa millor a la realitat territorial de la ciutat. I així, poder evitar imatges de massificació en punts calents com a la platja.