control policial mobilitat confinament

La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha obert la porta a la possibilitat de passar a un confinament per vegueries els propers dies i acabar així amb el confinament comarcal vigent a Catalunya, aplicat després de l’última decisió del Procicat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres, quan se li ha preguntat sobre aquesta possibilitat, ha dit que “ens trobem en un moment diferent, amb una vacunació que està funcionant i que ha de permetre gestionar la quarta onada d’una manera diferent” que les onades anteriors de la pandèmia.

Salut estudia les dades de la covid per flexibilitzar la restricció de mobilitat

Ara bé, Budó ha explicat que el Departament de Salut encara està avaluant les dades actuals per decidir si s’escau o no fer aquest pas endavant i flexibilitzar la restricció de mobilitat passant del confinament comarcal al confinament per vegueries.

Aquesta setmana s’han fet les reunions ordinàries del Procicat de dilluns i d’aquest dimecres, però no s’han concretat encara noves mesures i restriccions a Catalunya. La propera reunió serà aquest divendres, o aquest dijous si se’n convoca alguna d’extraordinària. Les restriccions a Catalunya actualment vigents acaben el dilluns 19 d’abril.

Interior també diu que s’estudien altres “estructures de mobilitat”

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat a les agrupacions empresarials de les Terres de l’Ebre i a l’Ajuntament de Tortosa que el confinament comarcal, contra el qual protesta el territori des de fa mesos, podria acabar aviat. Ha assegurat que el Procicat i el Govern estudien ara “altres estructures territorials que marquin el confinament” i que les restriccions siguin diferents segons les dades epidemiològiques de cada zona, sobretot depenent de la pressió assistencial a les UCI.

Barcelona dona per fet el confinament per vegueries

En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni ha donat gairebé per fet que que Catalunya abandonarà el confinament comarcal i passarà a un confinament per vegueries els propers dies. Ha explicat que el govern municipal ha mantingut “algunes converses informals” amb l’executiu català i ha afegit que “s’està escoltant” la petició del consistori.