carreteres tallades carrers tallats barcelona

La tornada a la normalitat després de la crisi sanitària provocada pel coronavirus provocarà canvis en la mobilitat a les grans ciutats. Segons Foment, molts ciutadans optaran per utilitzar el vehicle privat com a mesura per evitar contagis de la covid-19. Aquesta nova realitat, segons la patronal, obliga a revisar les polítiques de mobilitat de Barcelona.

Més vehicle privat i menys emissions

Per aconseguir un nou pla de mobilitat, Foment es mostra disposat a col·laborar amb l’Ajuntament. Proposa mantenir la qualitat del transport públic i a l’hora facilitar l’ús de vehicles privats i d’ús compartit. La patronal creu que calen ajudes per impulsar la renovació del parc de vehicles i reduir les emissions. A més, critica la senyalització horitzontal que han estrenat algunes artèries de la ciutat com la via Laietana, ja que “hi ha un risc clar d’incrementar la contaminació i la congestió del trànsit”.

Mobilitat intel·ligent

Segons el comunicat publicat aquest dijous, en aquests moments Barcelona té l’oportunitat d’implantar una mobilitat intel·ligent. Per això Foment proposa utilitzar la tecnologia per afavorir la planificació de viatges i d’aquesta manera evitar que els taxis i els VTC circulin per la ciutat. També proposa convertir els aparcaments municipals en punts de serveis per a bicis, motos, vehicles de lloguer, punts de recàrrega de vehicles o punts de recollida del comerç electrònic. A més, també planteja una mobilitat que tingui en compte l’àrea metropolitana i la congestió que es produeix als accessos a la ciutat.