L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat molt clara en relació amb l’obertura de les platges. És conscient que molts barcelonins hi voldrien anar i constata que és un bon lloc a l’aire lliure per caminar de forma saludable, però alerta que “hem de ser molt prudents”. Per això ha defensat que, de moment, les platges només s’obrin de 6 a 10 h, coincidint amb la primera franja dedicada a la pràctica esportiva, i amb condicions.

“La platja és temptadora”

En la compareixença per explicar la coordinació amb la Generalitat per al desconfinament de Barcelona, Colau ha assegurat que “com a ciutat tenim tota la voluntat d’obrir les platges i més ara que arriba el bon temps”. Ara bé, “hem d’evitar les aglomeracions i és evident que la platja és temptadora després, sobretot, de tantes setmanes tancats a casa”. Per això, admet que aquesta reobertura tímida del litoral barceloní respon que “volem evitar un efecte crida”. I hi afegeix: “No es pot concentrar gran part de la població a les platges”.

Per aquesta raó, s’ha optat per obrir aquests espais de forma progressiva, de manera que si en algun moment es detecta que hi ha massa gent “potser haurem de tornar enrere”, ha dit Colau. En aquest sentit, l’alcaldessa ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva, i s’ha mostrat convençuda que l’oficina conjunta que comença a reunir-se aquest dijous, per gestionar el desconfinament a la ciutat, servirà per abordar encara millor la qüestió.