La venda de cotxes nous, seminous i quilòmetre zero ha crescut significativament aquest desembre. El creixement està impulsat principalment per l’arribada de la zona de baixes emissions l’1 de gener del 2020. Al concessionari David Carbó Automòbils, de vehicles de segona mà, han venut un 20 % més de vehicles en comparació amb un desembre habitual. “En un dia hem venut tres vehicles, quan en altres desembres fem un total de 17 vendes en tot el mes”, explica el responsable.

Pel que fa als cotxes nous, alguns concessionaris han venut fins a un 30 % més que en altres mesos de desembre. A més, els responsables expliquen que el client vol arribar i comprar, sense esperes: “La gent ja no mira ni color, ni més o menys equipament. Volen vehicles que tinguem en estoc per poder endur-se’l ja”.

Els elèctrics guanyen pes

La majoria de compradors arriben al concessionari amb diverses demandes. Vehicles a preus assequibles, petits i amb distintiu de la DGT per poder accedir a la ciutat. En molts casos, a més, s’interessen pels cotxes elèctrics per por que en poc temps es veti l’entrada de vehicles de combustió —benzina i gasoil.