Ada Colau

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona reclamen la compareixença de l’alcaldessa, Ada Colau, sobre el concert Barcelona, ens en sortirem, que es va cancel·lar després de la retirada de diversos artistes i el malestar generat en el sector cultural. ERC, JxC, Cs, PP i Barcelona pel Canvi volen que Colau expliqui en una comissió extraordinària de Presidència com es va contractar el concert i que detalli les despeses previstes.

El concert s’havia de fer el 9 de maig amb la producció d’El Terrat i Mediapro. Diversos artistes, començant per Txarango, van anunciar que no hi participarien després de conèixer la inversió de 200.000 € que hi feia l’Ajuntament. Les productores van decidir assumir la despesa íntegrament, però la polèmica generada va dur l’alcaldessa a anunciar la suspensió del concert

En l’escrit conjunt que han registrat, els grups recorden que l’alcaldessa va explicar en declaracions als mitjans que per organitzar el concert es van fer servir els mecanismes de contractació que preveu el decret de l’estat d’alarma. Per això, els partits reclamen conèixer tots els detalls d’aquest expedient. Caldrà veure què decideix ara el govern i si Colau compareix. Habitualment l’alcaldessa no participa mai de les comissions municipals, i delega les explicacions als regidors o tècnics corresponents.