Les platges de Barcelona reobriran aquest divendres al matí exclusivament per fer-hi esport de forma individual. L’horari d’obertura serà de 6 a 10 h, coincidint amb la franja en què els majors de 14 anys poden sortir al carrer per a la pràctica esportiva. No serà possible el bany recreatiu, només l’esportiu, i els lavabos i les dutxes estaran tancats per seguretat. Tampoc no es podran practicar esports col·lectius. Unes restriccions que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha justificat per la voluntat d’evitar “un efecte crida a les platges” i reduir, així, el risc d’aglomeracions.

Cada platja tindrà dos accessos per garantir l’entrada de persones de forma controlada i evitar aglomeracions. La Guàrdia Urbana farà una vigilància intensiva per controlar que se’n faci un ús correcte. “Apel·lem a la responsabilitat de la ciutadania”, ha explicat el portaveu del cos, Jordi Oliveras. De fet, les platges no tindran servei de socorristes i, per això, Oliveras demana que ningú no es posi en risc i que, per qualsevol problema, es truqui al 112.

platja Bogatell tancada

De 20 a 23 h només per a esportistes federats

A partir de les 10 h, les platges quedaran tancades durant tot el dia, de manera que no s’hi podrà anar durant les franges en què es permet la sortida de casa a persones grans i infants. Ara bé, entre les 20 i les 23 h de la nit, les platges tornaran a obrir però només es deixarà entrar esportistes federats que ho acreditin. Hi haurà un únic accés a la base nàutica de la platja del Bogatell.

La temporada de bany, més endavant

El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha destacat que l’obertura de platges contribuirà a “fer la pràctica esportiva de forma segura” i ha demanat que la gent no s’hi desplaci en cotxe. Aquests últims dies, l’Ajuntament ha reprès les tasques de neteja i condicionament de les platges per preparar-les per a la temporada de bany. Aquest escenari, però, encara no té data i s’està treballant de quina manera s’obriran per fer-ho possible.