El Gremi de Restauració de Barcelona valora positivament la decisió de l’Ajuntament de donar més espai a les terrasses i rebaixar la taxa a bars i restaurants de la ciutat. Concretament, el consistori ha acordat rebaixar la taxa al voltant d’un 75 % i permetre ampliar l’espai destinat a terrasses per garantir les distàncies i suplir la reducció d’aforament. En una entrevista a betevé, el director del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, ha afirmat que estan “molt satisfets” amb les dues mesures perquè són una “injecció d’optimisme i un estímul per tirar endavant”.

Pallarols afirma que la decisió del consistori “ajudarà a mantenir moltíssims negocis” i assegurarà la continuïtat de part dels bars i restaurants de Barcelona: “Segur que salvarà alguns locals del tancament”. Tot i això, el director del Gremi de Restauració lamenta que “viurem tancaments pel debilitament del consum local i sobretot per l’absència del consum turístic”.

“Suposa la confiança de començar una nova etapa de remar plegats”

Roger Pallarols considera que la decisió de l’Ajuntament “mostra molta empatia” vers els restauradors que “a vegades costava trobar en el govern [municipal]”. De fet, el director dels restauradors barcelonins recorda que feia setmanes que reclamaven “decisions més contundents per donar un estímul a la restauració”. Per això, Pallarols confia a “començar una nova etapa de remar plegats l’Ajuntament i el sector de la restauració”.

D’altra banda, el director del Gremi de Restauració ha explicat que, des que el consistori ha fet pública la decisió, “els telèfons del gremi no han deixat de sonar”. Els restauradors, ha conclòs Pallarols, n’estan “molt satisfets”.

Les terrasses aprofitaran l’espai per als cotxes

La reducció de la taxa s’aplicarà quan acabi l’estat d’alarma i serà vigent fins al 31 de desembre, mentre que l’ampliació de les terrasses es farà reduint espai als cotxes (en aparcaments o carrils de circulació). Tot i que són mesures que l’Ajuntament ha pres per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus a la ciutat, Pallarols defensa que “tindran un impacte positiu” i obre la porta a fer-les definitives: “Són mesures que poden arribar a perdurar més enllà de l’etapa provisional post-covid-19”, ha dit. De fet, Pallarols assegura que utilitzar les zones d’aparcament o els carrils de circulació per a les terrasses “és una mesura molt provada a altres ciutats”.